Mesto má nový cintorín, otvoria ho 8. novembra

31.10.2008 Snina

Snina 31. októbra (TASR) - Výstavbu nového cintorína s celkovými nákladmi zhruba 32 miliónov Sk (106.205,40 eura) ukončili dnes v lokalite Pod Sirkáňom v Snine.
\"Otvorenie nového cintorína sme naplánovali na sobotu 8. novembra aj z tých dôvodov, že momentálne sú duchovní rímskokatolíckej, gréckokatolíckej a pravoslávnej cirkvi, ktorí sa zúčastnia na ekumenickom obrade na novom pietnom mieste, ale aj obyvatelia zaneprázdnení prichádzajúcimi sviatkami, \" uviedol po dnešnom preberacom konaní a kolaudácii cintorína pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že potreba vzniku nového pietneho miesta úzko súvisela s výstavbou vodárenskej nádrže Starina, vďaka ktorej bolo v minulosti asanovaných sedem obcí. Zhruba 95 percent z 3500 vysťahovaných obyvateľov pohltilo mesto Snina, čo tiež prispelo k preplneniu súčasného cintorína.
V rámci prvej etapy výstavby miesta posledného odpočinku vznikol v spomínanej lokalite nový Dom smútku s nevyhnutnými inžinierskymi sieťami, komunikáciami a parkoviskami. V druhej etape o 10 až 15 rokov dôjde k rozšíreniu hrobových miest. V súčasnosti je ich na novom cintoríne k dispozícii 780.
Nový cintorín, ktorý začali stavať v decembri minulého roka, vznikol asi tri kilometre od terajšieho miesta odpočinku v Snine.
 

Vyberte región